Studio tatuażu 80m2

Knurów

 Oczekiwania Inwestora

  • konkretne wytyczne inwestora dotyczące kolorystyki i zastosowanych materiałów
  • projekt studia z dwoma toaletami i pomieszczeniem socjalnym
  • spełnienie norm prawnych odnośnie studiów tatuaży
  • wykonanie pełnego kosztorysu wnętrza

Projekt kompletnej przebudowy lokalu i przystosowanie go pod studio tatuażu.

Wyburzenie zbędnych ścianek działowych i postawienie ich w innym miejscu pozwala na wydzielenie lobby z recepcją oraz osobnego pomieszczenia, gdzie wykonywane są tatuaże.

Zastosowanie kolorystyki w odcieniach bordo oraz czerni na ścianach nawiązuje do innych filii studia tatuażu. Inwestor oczekuje, że kolejne lokale w innych miastach będą utrzymane w zadanej kolorystyce i stylu.

Po wejściu do pomieszczenia znajdujemy się w lobby z recepcją. Są tam zaprojektowane miejsca do siedzenia, a także miejsce z ekspresem do kawy, aby ugościć czekających klientów. Recepcja zaprojektowana jest na wprost wejścia do lobby. Klienci mają możliwość oglądania wykonywanych tatuaży przez duże przeszklone drzwi. Było to życzenie inwestora. Z lobby można przejść do toalety dla klientów. Utrzymana jest ona w eleganckiej, czarnej kolorystyce, z podświetleniami nadającymi intymny nastrój. Ściana z elementami czarnej, podświetlonej cegły przełamuje bordowy kolor w lokalu. Złote dodatki w stylu rokoko takie jak lustra, ramki, krzesła czy stoliki dodają elegancji wnętrzu. Ciemne kolory ożywiają różne podświetlenia, nadające nastrojowy, wyciszający klimat.

W głównej części studia zaprojektowano powierzchnię zmywalną w formie czarnych kafli na ścianach do wysokości 1,6m, ze względu na normy sanepidu. Zaprojektowano trzy stanowiska do tatuowania, zgodnie z wymiarami potrzebnymi do wykonywania takiej usługi. Na jednej ze ścian umieszczono zabudowę w formie szafek , biurka do wykonywania projektów, a także blatów z wymaganymi, ale eleganckimi umywalkami. Dodatkami są liczne ramki ze zdjęciami projektów tatuaży, dwa duże lustra , a nad nimi dwa podwieszone telewizory.

W lokalu znajduje się jeszcze pomieszczenie socjalne dla pracowników, oraz łazienka pracownicza z brudownikiem.