Kawalerka z dodatkiem żółci

1

Lokalizacja

Rybnik

powierzchnia

38 m2

Rok

2019

styl

skandynawski
Kawalerka projektowana dla młodego małżeństwa, którzy chcą, aby w projekcie zostały użyte ich aktualne meble. Głównym założeniem jest zaprojektowanie salonu z miejscem do spania. W salonie znalazła się również duża szafa do przechowywania ubrań, miejsce do nauki – biurko i regał na książki , a także meblościanka właścicieli z telewizorem. Okno w salonie jest duże, dzięki czemu wpada przez niego dużo światła. Drugim pomieszczeniem jest kuchnia i jadalnia z wejściem do mieszkania. Zaproponowano oddzielenie przedpokoju od kuchni z jadalnią, krótką ścianką działową. Pozwala to oddzielić strefę wejściową od pomieszczenia w którym spożywa się posiłki, a także otrzymuje się wrażenie dołożenia kolejnego pomieszczenia. Zaprojektowano oddzielenie kuchni od jadalni wyspą z szafkami. W tym miejscu znajdowała się ścianka działowa, którą usunięto w celu powiększenia optycznie małej kuchni. Uzyskano dzięki temu dodatkowy blat roboczy i szafki do przechowywania. Kolorystykę w kuchni utrzymano w szarościach i w kolorze drewna, pasującym do mebli.

Nasze Projekty